SK

Hruškový koláč s mandľami

Doba prípravy: 30 minut
17. června 2017
Hruškový koláč s mandľami

Ingrediencie

  • 4 väčšie hrušky nakrájané na mesiačiky
  • 3/4 litra vody
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 4 lyžice trstinového cukru
  • 4 ks klinčekov
  • 1 celá škorica

 

Na mandľovú náplň:

  • 140 g mandľovej múky (pokiaľ ju nezoženiete v obchode, môžete si olúpané mandle rozmixovať doma)
  • 2 vajcia
  • 100 g masla
  • 70 g trstinového cukru

 

Na korpus:

  • 200 g hladkej múky na krehké pečivo
  • 30 g trstinového cukru
  • 60 ml ľadovej vody
  • 145 g masla

Postup

Na dosku nasypte múku, pridajte cukor a na kocky nakrájané studené maslo. Začnite všetko rukami spracovávať a po častiach prilievajte studenú vodu. Cesto vypracujte veľmi rýchlo, lebo maslo neskôr úplne zmäkne a cesto sa začne lepiť na ruky. Bochníček cesta zabaľte do potravinovej fólie a dajte odležať do chladničky cca na hodinu.

Na mesiačiky nakrájané hrušky asi 10 minút povarte v zmesi vody, cukru, citróna, klinčekov a škorice. Potom hrušky vyberte a dobre osušte.

Rúru si predhrejte na 180 °C. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkajte, natlačte do koláčovej formy a prečnievajúce okraje odrežte nožom.

Pripravte si mandľovú náplň. Mandľovú múku vyšľahajte spolu s dobre zmäknutým maslom, vsypte cukor a po jednom zašľahajte aj vajcia.

Na pripravené cesto navrstvite plnku a poukladajte symetricky hrušky. Pečte cca 30 minút, kým náplň pekne nenarastie a nebude mať zlatistú farbu.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.