SK

Krehký koláč

7. července 2017
Krehký koláč

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké cesto
  • 1 vajce
  • 125 g zmäknutého masla
  • 125 g práškového cukru
  • jemne strúhaná kôra z polovice citróna
  • šťava z polovice citróna

 

Na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 300 ml mlieka
  • 3 lyžice cukru

 

Na ozdobu:

  • ovocie

Postup

Odvážte múku a nasypte ju do misy. Pridajte vajcia, maslo, cukor, nastrúhanú kôru z citróna a citrónovú šťavu. Cesto dôkladne premieste a vypracujte tuhú hmotu. Nechajte ho odpočinúť v chladničke.

Medzitým si pripravte krém. Odmerajte 300 ml mlieka, polovicu nalejte do kastrólika a priveďte do varu. Do zvyšného mlieka primiešajte pudingový prášok a dôkladne rozmiešajte. Len čo začne mlieko vrieť, pridajte rozmiešanú zmes a pripravte puding. Do hotového tuhého pudingu zamiešajte tvaroh a cukor.

Rozohrejte rúru na 170°C. Cesto vyberte z chladničky, vyvaľkajte plát a rozprestrite ho do formy. Navrch nalejte tvarohovú zmes a všetko posypte ovocím.

Pečte asi 20 – 30 minút (podľa rúry).

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.