SK

Višňová čoko torta

9. července 2017
Višňová čoko torta

Ingrediencie

  • 2 lyžice kakaa
  • 100 g zmäknutého masla
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • 100 g múky Babičkina voľba tortová
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku
  • 100 ml mlieka

 

Na ozdobu:

  • 2 hrste vykôstkovaných višní alebo čerešní
  • hrsť lieskových orechov
  • 50 g mliečnej čokolády

Postup

Predhrejte rúru na 160°C.

Pripravte misu, v ktorej budete spracovávať cesto. Dajte do nej kakao, maslo, cukor, jedno celé vajce. Pridajte múku, kypriaci prášok a nakoniec mlieko. Cesto zapracujte a nechajte odpočinúť.

Vykôstkujte višne. Formu (tu použitý rozmer 20 × 15 cm) vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Vlejte cesto a navrch nasypte višne a kusy orechov. Na záver pridajte ešte mliečnu čokoládu.

Celú formu vložte do predhriatej rúry a nechajte piecť.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.