SK
Hladká múka na

Kysnuté cesto

Pšeničná (T530)
Kysnuté cesto

 

Dodáva cestu typické vlastnosti a pečivo je potom nadýchané, kypré a vláčne. Cesto z tejto múky dobre kysne, má väčší objem, je ťažné, pružné a dobre drží tvar. Múka lepšie viaže vodu, preto pri miešaní cesta odporúčame pridať o niečo viac tekutiny, než dávate do bežnej múky. Skvele sa hodí na kysnuté buchty a koláče, kysnuté záviny aj vianočky a mazance alebo napríklad aj na pečenie rožkov, žemlí a pizze.

Spôsob výroby múky nájdete tu.

Výživové údaje v 100 g výrobku

Energia
1 461 kJ/344kcal
Tuky
1,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
0,2 g
Sacharidy
69 g
z toho cukry
2,0 g
Vláknina
3,1 g
Bielkoviny
12 g
Soľ
<0,01 g
Soľ je v potravine obsiahnutá výlučne v dôsledku prirodzene sa vyskytujúceho sodíka.

Upečte si napríklad