SK
Hladká múka

Tortová

Pšeničná (T530)
Tortová

Extra svetlá múka, ktorá sa dobre spája s ostatnými surovinami na hladké cesto. Múčniky z tejto múky majú ľahkú konzistenciu a jemne pórovitú štruktúru. Využijete ju do šľahaných, trených i liatych ciest – na tortové korpusy, piškótové múčniky a rolády, krémové rezy, bábovku, baránka, nekysnuté výrobky typu perník, makovník a ďalšie. Je skvelá aj na palacinky. Odporúčame ju použiť vo vašich receptoch na piškótové múčniky namiesto bežnej hladkej alebo polohrubej múky. Nie je vhodná na kysnuté cestá.

Spôsob výroby múky nájdete tu.

Výživové údaje v 100 g výrobku

Energia
1 461 kJ/344kcal
Tuky
1,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
0,2 g
Sacharidy
69 g
z toho cukry
2,0 g
Vláknina
3,1 g
Bielkoviny
12 g
Soľ
<0,01 g
Soľ je v potravine obsiahnutá výlučne v dôsledku prirodzene sa vyskytujúceho sodíka.

Upečte si napríklad