SK

Špaldový quiche

23. prosince 2017
Špaldový quiche

Ingrediencie

forma s priemerom 24 cm

Na cesto:

  • 100 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 80 g hladkej múky Babičkina voľba
  • 90 g studeného masla
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice ľadovej vody
  • ½ lyžičky citrónovej kôry

     

Na náplň:

  • 1 červená repa
  • 1 petržlen
  • 1 pór
  • niekoľko šampiňónov
  • 100 g anglickej slaniny
  • 150 g syra s modrou plesňou
  • 300 ml smotany na varenie
  • 3 vajcia
  • lyžica masla
  • čerstvo namletá soľ, čierne korenie, oregano

Postup

Deň vopred si pripravíme cesto a upečieme repu. Tú jednoducho vložíme do alobalu a pečieme asi 80 minút pri 180 °C. Na cesto zmiešame v mise obe múky s lyžičkou soli a citrónovou kôrou. Pridáme na plátky pokrájané maslo a vytvoríme mrvenicu. Prilejeme 2 lyžice ľadovej vody a spojíme na hladké cesto. To zabalíme do potravinovej fólie a necháme minimálne 30 min. odležať v chladničke.

Druhý deň rozvaľkáme cesto a prenesieme ho do koláčovej formy a zarovnáme. Nie je potrebné formu vymazať. Cesto poprepichujeme na niekoľkých miestach vidličkou a zaťažíme fazuľou alebo inou strukovinou rozloženou na papieri na pečenie. Pečieme asi 10 minút na 180 °C.

Medzitým si pripravíme náplň. Upečenú repu olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Kolieska póru, veľmi tenké plátky petržlenu, polovice šampiňónov a nakrájanú slaninu opečieme na masle domäkka. V nádobe rozmiešame smotanu s vajcami a korením. Syr s modrou plesňou nastrúhame nahrubo.

Predpečené cesto vyberieme, fazule odpraceme, poukladáme naň pripravenú náplň a zalejeme zmesou smotany a vajec. Pečieme ešte 30 minút.

 

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.