SK

Banánový chlieb

3. července 2017
Banánový chlieb

Ingrediencie

  • 285 g hladkej tortovej múky
  • 1 kopcovitá čajová lyžička sódy bikarbóny
  • pol čajovej lyžičky soli
  • 110 g masla
  • 225 g trstinového cukru
  • 2 vajíčka
  • 4 prezreté banány
  • 85 ml kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

Sypké ingrediencie zmiešajte v mise. Preosejte múku, pridajte soľ a sódu bikarbónu. Vidličkou roztlačte 4 prezreté banány. 

V mixéri alebo druhej mise vymiešajte maslo s cukrom do penista, postupne zašľahajte aj obe vajíčka. Do zmesi prilejte mlieko a extrakt, pridajte banány a ešte chvíľu miešajte. Ak ste sa rozhodli recept trochu vylepšiť, teraz je vhodná chvíľa, keď môžete pridať orechy, hrozienka, sušené ovocie. 

Po lyžiciach do tekutej zmesi vmiešajte sypkú zmes a miešajte, kým všetko nebude hladké. Zmes nalejte do 22 cm dlhej formy na biskupský chlebíček, pečte v rúre vyhriatej na 180°C asi hodinu. Prepečenie skontrolujte špajľou. Chlebíček nechajte vychladnúť na mriežke.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.