SK

Kakaové labky

Doba prípravy: 40 minút + odleženie cesta
7. července 2017
Kakaové labky

Ingrediencie

Na 2 plechy

  • 180 g masla + na vymazanie formičiek
  • 120 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • kôra z 1 citróna
  • 100 g lieskových orechov
  • štipka mletej škorice
  • 2 klinčeky
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 250 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • práškový cukor na posypanie

Postup

Zmäknuté maslo vyšľahajte spolu s cukrom, žĺtkom, pridajte kôru z citróna a namleté lieskové orechy. Vmiešajte škoricu, drvené klinčeky, kakao a múku.

Vypracujte hladké cesto, preložte ho do potravinárskeho vrecka a nechajte odpočinúť minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc. Z cesta vytvarujte malé guľky a vtlačte ich do maslom vymastených formičiek z ¾.

Preložte na plech a pečte v predhriatej rúre pri 170°C asi 15 minút. Ešte teplé vyklopte a môžete posypať práškovým cukrom.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.