SK

Mramorová bábovka

7. července 2017
Mramorová bábovka

Ingrediencie

  • 200 g cukru krupice
  • 2 celé vajcia (veľkosť M)
  • 200 g hladkej múky Babičkina voľba tortová
  • 100 ml oleja
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • kakao na tmavú časť bábovky

Postup

V mise vyšľahajte vajíčka s oboma cukrami. Pridajte olej, biely jogurt, zamiešajte. Pridajte hladkú múku s práškom do pečiva a vymiešajte cesto.

Vymažte formu maslom a vysypte hrubou múkou. Do formy nalejte časť cesta. Do zvyšného cesta primiešajte kakao a následne vlejte do formy.

Pečte v predhriatej rúre cca 40 minút pri 180°C – pamätajte, že každá rúra pečie trochu inak, preto prepečenosť kontrolujte špajdľou.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.