SK

Perníková chalúpka

8. července 2017
Perníková chalúpka

Ingrediencie

  • 500 g pšeničné múky hladké
  • 180 g práškového cukru
  • 2 celé vajcia
  • 160 g tekutého medu (6 lyžíc)
  • 50 g zmäknutého masla
  • 1 lyžica tuzemského rumu
  • ½ vrecúška prášku do pečiva
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 lyžica kakaa

 

Na polevu:

  • 1 bielok
  • 130 g práškového cukru

Ak je poleva príliš tuhá, zriedime ju podľa potreby citrónovou šťavou.

Postup

Zo všetkých surovín vypracujte hladké cesto. Prekryte ho fóliou a nechajte cez noc odležať v chladničke. Potom cesto rozvaľkajte na slabo pomúčenej doske na hrúbku 3 až 4 mm.

Vykrojte požadované tvary (nezabudnite vyrezať okná a dvere) a preneste ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre rozohriatej na 180°C cca 8 minút.

Perníčky ihneď po upečení potrieme rozšľahaným vajcom, aby boli lesklé. Na rovnej podložke ich nechajte deň odpočinúť. Potom zlepte tak, aby vznikla chalúpka (my robíme nejedlú chalúpku a lepíme tavnou pištoľou, chalúpku však možno zlepiť polevou). Vyzdobte podľa vlastnej fantázie.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.