SK

Veľkonočné prekvapenie

9. července 2017
Veľkonočné prekvapenie

Ingrediencie

  • 4 vajcia (na cesto) + ďalšie vajcia na vyfúknutie
  • 250 g hladkej múky tortovej
  • 200 g cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 1 kypriaci prášok
  • 100 ml oleja
  • 100 ml mlieka

Postup

Pripravte si vajíčka, ktoré budete chcieť naplniť cestom. Do vajíčka urobte z oboch strán dieru a vyfúknite vajíčko von zo škrupiny. Škrupinu opláchnite a dôkladne umyte vodou zvonku aj zvnútra. Plech si vysteľte papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180°C.

Do každej škrupiny nalejte olej a zatrepte nimi, aby sa celý vnútrajšok pokryl olejom.

Pripravte si klasické bábovkové cesto. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky zmiešajte s vanilkovým cukrom a vyšľahajte pevný sneh. Žĺtky zmiešajte s cukrom a vyšľahajte. Pridajte postupne múku, mlieko a kypriaci prášok a opäť vyšľahajte do hladkého cesta. Nakoniec do cesta opatrne vmiešajte sneh.

Vymastené škrupiny naukladajte na plech a nalejte do nich cesto. Odporúčame použiť zdobiacu pištoľ, aby cesto nikde netieklo.

Pečte asi 15 minút, potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Na záver ich očistite od prípadného vytečeného cesta a ošúpte.

Tip: Do časti cesta môžete primiešať trochu kakaa a pripraviť tortičky rôznych farieb.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.