SK
Múka

Špaldová

Hladká (T700)
Špaldová

Táto múka je vyrobená zo špaldy, čo je prastarý druh pšenice.

Múku môžete použiť namiesto bežnej pšeničnej múky v mnohých receptoch na pečenie vašich obľúbených múčnikov. Hodí sa aj na každodenné pečenie domáceho sladkého aj slaného pečiva (bábovky a perníky, kysnuté buchty, koláče, sušienky a cukrovinky, palacinky, chlieb, rožky, žemle). Vhodná je aj na prípravu kysnutých ciestPečivo vďaka nej získa jemne orieškovú chuť a arómu. Výrobky budú trochu tmavšie a menej nadýchané než z pšeničnej hladkej múky.

TIP: Múku môžete zmiešať s pšeničnou hladkou alebo špaldovou celozrnnou múkou v rôznom pomere podľa vašej chuti a získate tak rôzne varianty ciest. Hladkú múku špaldovú môžete tiež použiť pri príprave kysnutých ciest.

Výživové údaje v 100 g výrobku

Energia
1 474 kJ/348 kcal
Tuky
1,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny
0,3 g
Sacharidy
67 g
z toho cukry
0,9 g
Bielkoviny
15 g
Soľ
0 g

Upečte si napríklad