SK

Špaldové vegan lievančeky

Doba prípravy: 30 min
16. března 2018
Špaldové vegan lievančeky

Ingrediencie

(na 40ks):

  • 300g hladkej špaldovej múky Babičkina Voľba
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • Po lyžičke cukru a soli
  • 250ml vlažného mlieka (mandľové, iné rastlinné, prípadne pre nevegan verziu kravské polotučné)
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • Prípadne 1 vajce pre nevegan variantu, ale nie je nutné

Postup

Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Preosiatu múku s práškom do pečiva prešľahajte v hlbokej mise s mliekom a tekutým olejom. Ak pridávate vajce, zašľahajte ho až nakoniec. Cesto tak bude bez hrudiek.

 

Dôležité ale je nechať hotové cesto 15-20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé lievance.

 

Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom kvapnite trochu oleja pre prvú várku. Panvicu dostatočne rozpáľte a začnite vyprážať. Po naliati prvej várky cesta stiahnite platničku asi na polovinu výkonu. Smažte do zlata z oboch strán.

 

Lievančeky zdobte podľa chuti napríklad kokosovým, sójovým dezertom a semienkami granátového jablka ako na fotke.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.