SK

Zimný celozrnný perník s orechmi

Doba prípravy: 60 min
16. března 2018
Zimný celozrnný perník s orechmi

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky Babičkina Voľba
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky Babičkina Voľba
  • 1 hrnček kokosového oleja
  • 1 hrnček mandľového mlieka
  • 1 hrnček hrubo mletých vlašských orechov
  • 1/4 hrnčeka medu
  • 2 vajcia
  • 1 sáčok prášku do perníka
  • perníkové korenie a škorica podľa chuti
      Na dokončenie:
  • 1/2 hrnčeka brusnicového kompótu
  • 1 tabuľka horkej kvalitnej čokolády s obsahom kakaa 80%
  • 1 lyžička masla
    2 lyžičky smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky nasekaných vlašských orechov na posypanie

Postup

Predhrejte rúru na 160 stupňov. Všetky suroviny postupne zmiešajte v hlbokej mise. Začnite suchými surovinami. Múky, orechy, prášok do perníka a škoricu postupne rozmiešajte s mliekom, olejom a nakoniec pridajte med a vajcia.

 

Vymažte formu na pečenie na tortu o priemere  zhruba 19cm. Pečte na 160 stupňov asi 30 minút, kontrolujte špajlou.

 

Hotový perník nechajte vychladnúť. Potom ho vodorovne rozrežte. Naznačte si zúbkovaným nožom zhruba polovicu a režte postupne dookola, až ho krížom prerežete. Reznú plochu namažte veľkou vrstvou kvalitného brusnicového kompótu. Priklopte a dajte do chladničky na 10 minút.

 

Medzitým si pripravte čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu. Premiešajte s maslom a smotanou. Vyberte perník z chladničky a rovnomerne ho zalejte čokoládovou polevou. Posypte zvyškom orieškov a pred podávaním nechajte aspoň na pol hodiny zatuhnúť.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.