SK

Levanduľové muffiny s citrónovou polevou

25. června 2018
Levanduľové muffiny s citrónovou polevou

Ingrediencie

 (na 12 väčších, alebo 20 menších muffinov)

  • 2 hrnčeky tortovej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 lyžica sušených kvietkov levandule
  • 75 g masla
  • 1 hrnček múčkového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 vajcia
  • 1 citrón
  • Kypriaci prášok do pečiva

 

Na polevu:

  • 100 g múčkového cukru
  • 2 lyžice šťavy z citrónu
  • 2 – 4 lyžice vody

Postup

Predhrejte trúbu na 180 °C  a formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.

Mlieko nalejte do kastrólika a pridajte k nemu maslo a levanduľu.

Na šporáku pomaly zahrievajte 5 – 10 min až pod bod varu. Potom odstavte a nechajte vychladnúť.

Do misy nasypte múku, cukor, kypriaci prášok a nastrúhanú kkôru z 1 citrónu.

Do mlieka zašľahajte vajce a vanilkový extrakt.

Pomocou varešky zamiešajte sypkú časť do tekutej a miešajte len nevyhnutne dlhú dobu.

Cestom naplňte pripravené košíčky vo forme na muffiny tak, aby boli plné asi do 2/3.

Pečte asi 20 minút, alebo dokiaľ muffiny nebudú hotové (sú hotové, keď sú zlatisté na povrchu a pri jemnom stlačení je cesto pružné).

Pripravte si polevu. Zmiešajte citrónovú šťavu s 2 lyžicami cukru a šľahačom postupne zašliahavajtemúčkový cukor.

Pokiaľ finálna poleva nie je dostatočne tekutá, zašľahajte ešte malé množstvo vody.

Hotovou polevou ozdobte ešte teplé muffiny a než poleva stuhne, môžete do nej pridať pár kvietkov levandule na ozdobu.

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.