SK

Hruškovo-jablková galetka

31. července 2018
Hruškovo-jablková galetka

Ingrediencie

 

  •        200 g hladkej špaldovej múky
  •        125 g masla
  •        75 g kokosového cukru
  •        1 žĺtok
  •        1/2 balíčka prášku do pečiva
  •        citrónová kôra
  •        1 lyžička vanilkového cukru
  •        vajce na potretie

 

Náplň:

  •        250 ml mlieka
  •        2 hrušky
  •        1 jablko
  •        35 g vlašských orechov
  •        20 g vanilkového pudingu
  •        1 vanilkový cukor
  •        1 lyžica kokosového cukru
  •        1/2 lyžičky škorice

 

Postup

 V mise premiešajte múku, kokosový cukor, prášok do pečiva, štipku soli, vanilkový cukor a trochu citrónovej kôry. Pridajte žĺtok, maslo a vypracujte cesto. Dajte do chladničky a nechajte odležať. 

 

Z mlieka, kokosového cukru a pudingu uvarte puding. Po uvarení zakryte fóliou a nechajte vychladnúť. Rúru rozohrejte na 180 °C.

 

Hrušky a jablká zbavte jadrovníkov a nakrájajte na dieliky. Posypte vanilkovým cukrom, škoricou a premiešajte. 

 

Cesto vyvaľkajte na papieri na pečenie do tvaru kruhu. Do stredu dajte puding a okolo nechajte asi 4 cm okraje. Na puding pridajte pripravené ovocie a posypte vlašskými orechmi. Okraj cesta preložte, potrite vajcom a dajte piecť na 25 až 30 minút. Pred servírovaním môžete poprášiť vanilkovým práškovým cukrom. 

 

 

Zdieľať
Poslať
Uložiť
Tlačiť

Vyskúšajte tiež

Odoslať recept e-mailom

Ste s receptom spokojný? Podeľte sa oň s priateľmi zaslaním receptu na ich e-mail.