3 tipy na tie najlepšie palacinky

Palacinky sú naša srdcová záležitosť, a to nielen v lete, ale vlastne celoročne. Ich príprava je rýchla a ponúka nepreberné množstvo variácií aj kombinácií.

Aj keď urobiť dobré palacinky je relatívne ľahké, je dobré poznať pár tipov, ktoré ich pomôžu „vychytať“ do posledného detailu.

#1 Ako ich urobiť nadýchanejšie?

Palacinky sa zvyčajne pripravujú z hladkej múky. Ak ich chcete mať obzvlášť nadýchané, vyskúšajte ich urobiť z našej hladkej tortovej múky, ktorá je špeciálne namletá na šľahané a trené cestá. Lepšie sa spája s ostatnými surovinami do hladkého cesta a palacinky potom majú jemnejšiu štruktúru a ľahkú konzistenciu.

#2 Ako urobiť cesto krásne vláčne?

Cesto je jednoducho základ. Klasické osvedčené recepty kombinujú mlieko, vajcia, štipku soli a hladkú múku. Mlieko je možné tiež doplniť alebo nahradiť vodou, to však neodporúčame, pretože vďaka mlieku majú palacinky plnšiu a výraznejšiu chuť. Náš tip je pridať do cesta lyžicu rozpusteného masla na pol litra mlieka, vďaka ktorému budú vaše palacinky krásne vláčne a jemné.

#3 Čím palacinky dochutiť?

Najlepšie na palacinkách je to, že sa dajú pripraviť na nespočetné množstvo spôsobov, vždy podľa toho, čo máte doma alebo čo majú vaši blízki (i vy) najradšej! Milujeme domáce marmelády, čerstvé ovocie a smotanu, biely jogurt, javorový sirup, medovku alebo mätu a v lete aj zmrzlinu. Výborné sú tiež na slano, so špenátom a cibuľkou, vajcom a hubami, cuketou a baklažánom a posypané syrom. A ak ich nechcete len naplniť, môžete ich zapiecť alebo z nich urobiť tortu.

Babičkina voľba
Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku