6 tipov na desiatu

Škola je späť a my vám prinášame tipy, ako pripraviť pestré desiate na niekoľko spôsobov, nielen pre školákov, ale napríklad na výlet alebo pre vás do práce.

#1 Muffiny

Pripravte tieto malé buchtičky, doplňte ich čerstvým ovocím a výborná desiata je na svete. Navyše, muffiny deti len tak ľahko neomrzia.

#2 Rustikálne bagety

Návod na to, ako urobiť chrumkavé rustikálne bagety, nájdete v našom recepte. Natrite ich hummusom, pridajte plátky paradajky, jemne dochuťte soľou či korením.

#3 Štrúdľa

Slovenská klasika, ktorá poteší prakticky každého. Vyskúšajte tradičný jablkový alebo hruškový ťahaný závin. Výhodou tohto ovocia je, že je dostupné po celý rok.

#4 Domáci chlieb

S tvarohom, ovocným džemom alebo na slano? Čerstvý domáci chlieb je výborný na všetky spôsoby. Skúste ho s domácou marmeládou alebo s tvarohovou nátierkou s reďkovkami.

#5 Kakaovo-orieškové sušienky

Sušienky môžete doma pripraviť aj spolu s deťmi. Doplňte ich o jogurt a ovocie, výborné sú so slivkami a s banánmi alebo napríklad s avokádom.

#6 Dalamánka

Urobte voňavé domáce dalamánky, pribaľte k nim kefír a ovocie (banány, hrozno alebo broskyne) a dostanete zdravé trio, ktoré zasýti.

A ak sa stále nemôžete rozhodnúť, skúste si pozrieť náš stručný prehľad, s ktorým vás desiate len tak neomrzia. Stačí si vybrať jednu ingredienciu z každej zo štyroch kategórií a vytvoríte tak vyváženú zdravú desiatu.

Pečivo je základ

  • Domáce žemličky, domáci chlieb, bežné celozrnné pečivo, hriankový chlieb, rožok.

Kto maže, ten ide

  • Maslo, Lučina, med, hummus, domáca marmeláda, domáca nátierka

Chutná náplň

  • Šunka, saláma, plátkový syr alebo syr kocka, syr typu cottage, vajcia natvrdo

Niečo čerstvé

  • Jablká, banány, hrušky, broskyne, slivky, hrozno, jahody, pomaranče
  • Paradajky, plátky uhorky, reďkovky, mrkva, paprika, avokádo
  • Jogurt, kefír, tvaroh
Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku