Nemôžete si práve spomenúť, kam ste dali recept s nákresom, alebo sa chcete konečne naučiť pliesť vianočku zo šiestich prameňov? Teraz vám prinášame prehľadný návod, ako na to.
Cesto rozdeľte na 6 rovnakých dielov, každý vyvaľkajte na placku, placku stočte do tvaru valčeka a rukami vyvaľkajte na prameň cca 30 cm dlhý. Pramene na jednom konci spojte a upleťte vianočku, ktorú nechajte ešte hodinu na plechu kysnúť. Potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte mandľovými lupienkami a upečte dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.