Babičkina voľba múka na kysnuté cestá patrí k múkam s vyšším obsahom lepku oproti bežnému štandardu a je teda pekársky silnejšia. Energia (W) je vyššia než 230 . 10-4 J. Dávka vody do receptúry je ovplyvnená aktuálnou väznosťou danej šarže múky. Väznosť múk sa prirodzene mení počas roka vplyvom postupného odležania obilia a vplyvom prirodzených kvalitatívnych výkyvov.
Dávka droždia na tento druh cesta závisí od plánovaného času zrenia cesta – čím dlhšie zrenie, tým nižšia dávka droždia. Na zrenie do druhého dňa môžeme orientačne odporučiť množstvo 15 – 20 g čerstvého droždia na 1 kg múky. Zrenie cesta prebieha pri teplote 2 °C – 8 °C.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.