Nemôžete si práve spomenúť, kam ste dali recept s nákresom, alebo sa chcete konečne naučiť pliesť vianočku zo šiestich prameňov? Teraz vám prinášame prehľadný návod, ako na to.
Vybrať tú pravú múku je niekedy oriešok. Preto prinášame prehľad základných druhov ciest a múk, ktoré sa do nich hodia.
Múke prospieva skladovanie v suchu a v chlade. Papierové obaly zaručujú, že múka môže „dýchať“.
Druh múky je charakterizovaný ako mlynský výrobok určitého zloženia, ktorý sa vyrába podľa predpísaného technologického postupu.
Najznámejšími a u nás najčastejšie pestovanými obilninami sú pšenica, jačmeň, raž, ovos a kukurica.
Vedeli ste, že celkové množstvo spracovaného obilia v Českej republike je približne 1 200 000 ton?
Trené cesto je jedným z najobľúbenejších ciest. Je veľmi nenáročné na požadované suroviny a jednoduché na prípravu i samotné pečenie.
nohí majú pred kysnutým cestom obrovský rešpekt, považuje sa totiž za jedno vôbec z najťažších. Je náladové a často si tak nemôžete byť istí výsledkom. Vďaka našim tipom ho však hravo zvládnete.
Pšeničná múka je vďaka svojmu chemickému zloženiu nevyhnutná pri príprave pečiva, ktoré je pre našu gastronómiu typické.
V kvalite múky sa odráža kvalita pšenice a tiež jej druh.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.