Vybrať tú pravú múku je niekedy oriešok. Preto prinášame prehľad základných druhov ciest a múk, ktoré sa do nich hodia.
Ako prvý predstavíme recept na krehké pečivo, pod ktoré spadajú rôzne ovocné koláče, slané Quiche alebo vianočné pečivo a drobné sušienky.
Múku nasypte do misy, do stredu urobte jamku, nasypte cukor, soľ, pridajte maslo a vajcia. Zmes vypracujte na hladké cesto, zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte odležať aspoň 30 minút v chladničke.
Potom krátko premieste a vyvaľkajte na pomúčenej doske. Pripravte si formu na koláč, vymažte maslom a vložte do nej vyvaľkané cesto. Prepichnite niekoľkokrát vidličkou a pečte v rúre predhriatej na 160°C 10 – 15 minút. Potom ihneď vyberte z rúry a nechajte vo forme vychladnúť.
Počas pečenia si pripravte náplň, ktorú následne nalejete do formy a necháte zapiecť ďalších 30 minút (podľa postupu pre danú náplň).
Množstvo cesta sa hodí pre formu s priemerom 26 cm na ovocný alebo tvarohový koláč.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.