Trené cesto je jedným z najobľúbenejších ciest. Je veľmi nenáročné na požadované suroviny a jednoduché na prípravu i samotné pečenie.
Najviac sa využíva na tortové korpusy, bábovky, perníky, makovníky, bublaniny a ďalšie podobné múčniky.
Existuje mnoho receptúr, ktoré sa od seba líšia predovšetkým v surovinách, samotná príprava je však v podstate pri všetkých druhoch treného cesta rovnaká.
Aby sa vám cesto podarilo, je potrebné dodržiavať nielen množstvo surovín, ale aj postup, odporúčanú teplotu a čas. A ako pri každom pečení, aj tu záleží na kvalite použitých surovín.
V mise vyšľahajte vajíčka s oboma cukrami. Pridajte olej, biely jogurt, zamiešajte. Pridajte hladkú múku s práškom do pečiva a vymiešajte cesto.
Vymažte formu maslom a vysypte hrubou múkou. Do formy nalejte časť cesta. Do zvyšného cesta primiešajte kakao a následne vlejte do formy.
Pečte v predhriatej rúre cca 40 minút pri 180°C – pamätajte, že každá rúra pečie trochu inak, preto prepečenosť kontrolujte špajdľou.
Tip: Naše základné cesto môžete vyskúšať aj na veľkonočného barančeka.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.