Závin patrí medzi tradičné dezerty. Cesto môžete naplniť ako sladkou (strúhanými jablkami, tvarohom, makom orechy), tak i slanou náplňou (šunka, syr).
Každá gazdinka má svoj vlastný obľúbený recept, ale vďaka hladkej múke na krehké pečivo ho môžete urobiť ešte o niečo chrumkavejšie.
Jednotlivé ingrediencie zmiešajte v mise a spracujte na vláčne cesto. Ak je príliš tuhé, pridajte vodu, ak príliš riedke, pridajte múku. Vytvorte bochník a nechajte odpočinúť asi 30 minút. Vďaka tomu zaistíte, že cesto nepopraská.
Pripravte si dosku s múkou a cesto vyvaľkajte natenko.
Vyvaľkané cesto preneste na široký pruh látky (ideálne väčšia utierka), ktorým si môžete pomôcť pri zavinovaní bez toho, aby sa vám lepilo. Cesto by malo byť také tenké, že cezeň vidíte vzor utierky. Po stranách cesto zložte tak, aby náplň nevytekala. Predhrejte rúru na 175°C a pečte 35 – 40 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.