Skladovanie múky

Múke prospieva skladovanie v suchu a v chlade. Papierové obaly zaručujú, že múka môže „dýchať“.

Z papierového vrecka ju môžete pre istotu presypať do uzatvárateľnej nádoby. Tým zabránite napadnutiu škodcami, zvlhnutiu a nestane sa, že by múka absorbovala zápach z iných aromatických potravín. Ďalej múku nevystavujte ani slnečnému žiareniu.

Správne uskladnená múka vám vydrží minimálne 1 rok.

Ak v špajze nájdete múku, ktorá má už niekoľko týždňov po odporúčanom dátume spotreby, môžete ju pokojne skonzumovať, ak sa vám nezdá, že má inú farbu alebo inú konzistenciu ako bežne zakúpená nová múka.

Aj múka, ktorá má ďaleko do dátumu spotreby, môže byť na použitie nevhodná, pokiaľ ju skladujete vo vlhku, teple alebo v prípade, že ju napadli škodci. Príkladom môžu byť drobné pavučinky, ktoré dokazujú prítomnosť molí v múke.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku