Americké bagely

Pečivo
290 Americké bagely

Ingrediencie

450 g hladkej múky na kysnuté cestá (varianty: hladká, hladká bio, hladká špaldová)

9 g sušeného pekárskeho droždia

300 ml teplej vody

4 lyžice cukru

2 lyžičky soli

 

Na dokončenie

mak, sezam, rasca, hrubozrnná soľ

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Do misy robota dajte droždie a zalejte ho tretinou teplej vody, prisypte cukor a nechajte 10 minút odležať. Pridajte polovicu múky a hnetačom na nízke otáčky zapracovávajte. Potom pridajte zvyšok vody a postupne aj zvyšok múky. Cesto nechajte hniesť aspoň päť minút, kým nebude úplne hladké a kompaktné.

Potom ho prikryte fóliou a nechajte kysnúť na dvojnásobok objemu – trvá to asi hodinu. Následne ho rozdeľte na veľkostne podobné bochníčky – malo by vystačiť asi na desať stredne veľkých bagelov. Z každého kúska cesta najprv vytvarujte bochník a potom pomocou varešky urobte otvor. Keď párkrát opatrne na vareške cesto pretočíte, utvoríte ideálny otvor. Nechajte ešte kysnúť pod utierkou asi 10 minút.

Predhrejte rúru na 200 °C. A teraz lúhujte. To znamená, že každý bagel necháte vykúpať vo vriacej vode z každej strany asi minútu. Tým získa ľahko sklený a na povrchu slizký – tak to má byť. Na mriežke ich nechajte odkvapkať.

Nakoniec ich vyskladajte vedľa seba na plech s papierom na pečenie, posypte obľúbenou posýpkou a pečte dozlatista asi 25 minút. Po upečení nechajte vychladnúť na mriežke.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.