Na náplň
Začnite prípravou náplne knedličiek. Do mixéra dajte limetovú šťavu, kúsok čili papričky, koriander , cesnak a rybiu omáčku. Pridajte šampiňóny a zelené listy a rozmixujte. Odložte nabok a nechajte odstáť, zmes sa chuťovo zmieša a šampiňóny pustia vodu.
Na výrobu cesta zmiešajte hladkú múku so škrobom a zalejte vriacou vodou. Pridajte olej a vypracujte cesto. Najprv lyžičkou a potom ručne. Cesto sa dosť lepí, snažte sa však nepridávať príliš veľa múky. Posypte ďalším škrobom a cesto dajte na 20 minút odpočívať pod pokrievku. Odležané cesto rozvaľkajte a vykrojte z neho kolieska s priemerom asi 7 cm. Môžete použiť pohárik alebo napríklad vianočnú okrúhlu vykrajovaciu formičku.
Doprostred kolieska umiestnite za lyžičku náplne, mokrými prstami ho opatrne prehnite na polovicu a kapsičku po obvode stlačte, dvakrát prehnite, aby vzniklo „zvlnenie“, a uistite sa, že náplň odnikadiaľ nevyteká ani sa kapsička neroztrhla. Knedličky varte v pare 5 až 7 minút. Na naparovací vejár nakvapkajte trochu sezamového oleja, aby sa knedličky neprichytili.
Dim sum podávajte s dresingom zo sójovej omáčky, sezamového octu, hnedého cukru a chilli papričiek. Každý má trochu iné chute, preto sa nebojte experimentovať. Knedličky môžete naplniť zeleninou, krevetami, tofu aj zmesou mletého mäsa. Inak, chutia vždy skvelo s chrumkavým šalátom pak choi, little gem alebo s rímskym šalátom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.