Múku nasypeme na pracovnú plochu, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajíčko, pridáme olej a trochu teplej vody. Osolíme.
Postupne vypracujeme vláčne cesto. Ak je príliš tuhé, pridáme vodu, ak príliš riedke, prisypeme múku. Cesto prepracovávame, kým nie je hladké a nelepí sa. Vytvoríme bochník, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme na pol hodiny do chladničky.
Po odležaní cesto rozdelíme na dva diely a z každého vyvaľkáme čo najtenší obdĺžnikový plát (takmer priehľadný).
Plát posypeme strúhankou, poukladáme naň nastrúhané jablká, posypeme cukrom, strúhankou, hrozienkami či orechmi. Závin opatrne zabalíme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby časť so spojom zostala naspodku.
Potrieme rozpusteným maslom a pečieme v predhriatej rúre na 160°C dozlatista. Po vybratí z rúry ešte raz jemne potrieme maslom.
Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom a ťahaný závin či štrůdľa je na svete.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.