Babičkin ťahaný závin

Jablká Škorica
560 Babičkin ťahaný závin

Ingrediencie

  • 230 g hladkej múky Babičkina voľba
  • štipka soli
  • 1 stredné vajce
  • 2 lyžice oleja
  • 100 – 150 ml teplej vody
  • práškový cukor

 

Na náplň:

  • Nastrúhané jablká
  • strúhanka
  • mletá škorica
  • krupicový cukor
  • hrozienka
  • maslo na potieranie

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Múku nasypeme na pracovnú plochu, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajíčko, pridáme olej a trochu teplej vody. Osolíme.

Postupne vypracujeme vláčne cesto. Ak je príliš tuhé, pridáme vodu, ak príliš riedke, prisypeme múku. Cesto prepracovávame, kým nie je hladké a nelepí sa. Vytvoríme bochník, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme na pol hodiny do chladničky.

Po odležaní cesto rozdelíme na dva diely a z každého vyvaľkáme čo najtenší obdĺžnikový plát (takmer priehľadný).

Plát posypeme strúhankou, poukladáme naň nastrúhané jablká, posypeme cukrom, strúhankou, hrozienkami či orechmi. Závin opatrne zabalíme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby časť so spojom zostala naspodku.

Potrieme rozpusteným maslom a pečieme v predhriatej rúre na 160°C dozlatista. Po vybratí z rúry ešte raz jemne potrieme maslom.

Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom a ťahaný závin či štrůdľa je na svete.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.