Banánové lievance

Banán

Ingrediencie

  • 70 g hladkej špaldovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 70 ml plnotučného mlieka
  • 1 vajce
  • 2 zrelé mäkké banány
  • + maslo

Na zdobenie:

  • šľahačka
  • drobné ovocie
  • čokoláda, škorica, orieškové maslo

Postup

Príprava cesta na lievance je veľmi ľahká. Všetky suroviny dajte do mixéra a rozmixujte na hladké, dokonale jednotné cesto. Potom ho nechajte 15 minút odpočívať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé lievance.

Lievance smažte na nepriľnavej panvici, môžete zľahka potrieť maslom. Zdobte ich podľa chuti a sezóny. V lete sú chutné so zmrzlinou, v zime napríklad s karamelizovaným jablkom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku