Banánovo-datľový chlebíček

Banán
538 Banánovo-datľový chlebíček

Ingrediencie

  • 4 banány – 380 g + jeden na vrch
  • 200 g vykôstkovaných datlí
  • 2 vajcia
  • 70 g mierne roztopeného masla
  • 185 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 100 g trstinového cukru a trochu na posypanie
  • strúhanka a maslo na vymastenie formy

Použitá múka

Postup

Najprv datle vykôstkujte a rozmixujte. Vznikne z nich hutná pasta.

Do hnetača vložte banány, datľovú pastu, roztopené maslo, cukor a vajcia. Všetko miešajte dohladka. Do ďalšej misy nasypte všetky sypké ingrediencie, ktoré zamiešajte a postupne prisypávajte do banánovej zmesi.

Formu vymažte maslom a vysypte strúhankou. Hotovú hladkú zmes nalejte do formy veľkosti 23 × 13 cm. Na povrch položte pozdĺžne rozkrojený banán a povrch chlebíčka posypte asi lyžičkou cukru. Cukor na banáne pekne skaramelizuje.

Chlebíček pečte v predhriatej rúre na 160 °C cca 1,5 hodiny.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.