Najprv datle vykôstkujte a rozmixujte. Vznikne z nich hutná pasta.
Do hnetača vložte banány, datľovú pastu, roztopené maslo, cukor a vajcia. Všetko miešajte dohladka. Do ďalšej misy nasypte všetky sypké ingrediencie, ktoré zamiešajte a postupne prisypávajte do banánovej zmesi.
Formu vymažte maslom a vysypte strúhankou. Hotovú hladkú zmes nalejte do formy veľkosti 23 × 13 cm. Na povrch položte pozdĺžne rozkrojený banán a povrch chlebíčka posypte asi lyžičkou cukru. Cukor na banáne pekne skaramelizuje.
Chlebíček pečte v predhriatej rúre na 160 °C cca 1,5 hodiny.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.