Sypké ingrediencie zmiešajte v mise. Preosejte múku, pridajte soľ a sódu bikarbónu. Vidličkou roztlačte 4 prezreté banány.
V mixéri alebo druhej mise vymiešajte maslo s cukrom do penista, postupne zašľahajte aj obe vajíčka. Do zmesi prilejte mlieko a extrakt, pridajte banány a ešte chvíľu miešajte. Ak ste sa rozhodli recept trochu vylepšiť, teraz je vhodná chvíľa, keď môžete pridať orechy, hrozienka, sušené ovocie.
Po lyžiciach do tekutej zmesi vmiešajte sypkú zmes a miešajte, kým všetko nebude hladké. Zmes nalejte do 22 cm dlhej formy na biskupský chlebíček, pečte v rúre vyhriatej na 180°C asi hodinu. Prepečenie skontrolujte špajľou. Chlebíček nechajte vychladnúť na mriežke.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.