Banánový koláč s mascarpone

Banán
285 Banánový koláč s mascarpone

Ingrediencie

Na korpus:

  • 4-5 zrelých banánov
  • 110 ml slnečnicového oleja
  • 2 vajcia
  • 2 hrnčeky hladkej múky Babičkina voľba
  • 120 g hnedého cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 lyžičky muškátového orechu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli

 

Na náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice medu

 

Na ozdobu:

  • čokoládové hoblinky, prípadne orechy či lesné ovocie

Postup

Banány nakrájajte na menšie kusy a roztlačíme vidličkou. V jednej mise zmiešajte olej s cukrom a vajcami. V druhej mise potom zmiešajte všetky sypké prísady. Banány a tektutú zmes pridajte do sypkej zmesi a všetko dobre premiešajte.

Bude potreba upiecť dva korpusy o priemere 22 cm. Formu vymažte maslom a vyložte papierom na pečenie. Cesto rozdeľte napoly, dajte do foriem a uhlaďte povrh – (ak máte len jednu formu, upečte najskôr jeden a potom druhý korpus). Vo vyhriatej rúre pečte približne 30 minút na 180°C. Po upečení nechajte korpusy vychladnúť.

Medzitým si pripravte krém: studené mascarpone ušľahajte s gréckym jorgurtom a medom. Potom, čo korpusy vychladnú, rozprestrite polovicu náplne na prvý korpus. Zakryte ho druhým korpusom a na jeho povrch rozotrite zvyšok krému. Môžete ozdobiť orechmi, čokoládovými hoblinkami alebo čučoriedkami či iným ovocím, proste čo budete mať práve po ruke alebo čo máte radi.

Tip:

Môžete upiecť iba jeden veľký korpus, a ten buď rozrežete napoly alebo krém použijete len na vrchnú časť koláča namiesto do stredu. V tom prípade odporúčame predĺžiť dobu pečenia na cca 45 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku