Urobte si radosť výborným banánovým koláčom s mascarpone. Príprava tohto úžasného dezertu je rýchla a jednoduchá.
Banány nakrájajte na menšie kusy a roztlačíme vidličkou. V jednej mise zmiešajte olej s cukrom a vajcami. V druhej mise potom zmiešajte všetky sypké prísady. Banány a tektutú zmes pridajte do sypkej zmesi a všetko dobre premiešajte.
Bude potreba upiecť dva korpusy o priemere 22 cm. Formu vymažte maslom a vyložte papierom na pečenie. Cesto rozdeľte napoly, dajte do foriem a uhlaďte povrh – (ak máte len jednu formu, upečte najskôr jeden a potom druhý korpus). Vo vyhriatej rúre pečte približne 30 minút na 180°C. Po upečení nechajte korpusy vychladnúť.
Medzitým si pripravte krém: studené mascarpone ušľahajte s gréckym jorgurtom a medom. Potom, čo korpusy vychladnú, rozprestrite polovicu náplne na prvý korpus. Zakryte ho druhým korpusom a na jeho povrch rozotrite zvyšok krému. Môžete ozdobiť orechmi, čokoládovými hoblinkami alebo čučoriedkami či iným ovocím, proste čo budete mať práve po ruke alebo čo máte radi.
Tip:
Môžete upiecť iba jeden veľký korpus, a ten buď rozrežete napoly alebo krém použijete len na vrchnú časť koláča namiesto do stredu. V tom prípade odporúčame predĺžiť dobu pečenia na cca 45 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.