250 g BIO hladkej múky Babičkina voľba
4 BIO vajcia
100 ml farmárskeho mlieka
100 ml za studena lisovaného oleja
200 g BIO cukru
1 chemicky neošetrený citrón
90 g mletých orechov
1 lyžica vanilkového cukru
2 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžica rumu
Predhrejte rúru na 180 °C a oddeľte žĺtky od bielkov.
Žĺtky zmiešajte s polovicou cukru a s vanilkovým cukrom. Vyšľahajte do nadýchanej, svetlej peny. Do peny postupne zašľahajte mlieko, rum a olej.
V druhej nádobe zmiešajte múku, orechy, kypriaci prášok, štipku soli a kôru z citróna a zvyšok cukru. Suchú zmes vmiešajte do tekutej. V inej nádobe vyšľahajte z bielkov pevný sneh a potom ho opatrne vmiešajte do cesta.
Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Vlejte do nej cesto, vložte ho do rúry a pečte asi 50 minút (až sa cesto nebude prilepovať na zapichnutú špajľu).
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.