BIO Bábovka s citrónom

BIO Citron
77 BIO Bábovka s citrónom

Ingrediencie:

250 g BIO hladkej múky Babičkina voľba

4 BIO vajcia

100 ml farmárskeho mlieka

100 ml za studena lisovaného oleja

200 g BIO cukru

1 chemicky neošetrený citrón

90 g mletých orechov

1 lyžica vanilkového cukru

2 lyžičky kypriaceho prášku

1 lyžica rumu

Použitá múka

BIO alternativa

Postup:

Predhrejte rúru na 180 °C a oddeľte žĺtky od bielkov.

Žĺtky zmiešajte s polovicou cukru a s vanilkovým cukrom. Vyšľahajte do nadýchanej, svetlej peny. Do peny postupne zašľahajte mlieko, rum a olej.

V druhej nádobe zmiešajte múku, orechy, kypriaci prášok, štipku soli a kôru z citróna a zvyšok cukru. Suchú zmes vmiešajte do tekutej. V inej nádobe vyšľahajte z bielkov pevný sneh a potom ho opatrne vmiešajte do cesta.

Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Vlejte do nej cesto, vložte ho do rúry a pečte asi 50 minút (až sa cesto nebude prilepovať na zapichnutú špajľu).

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.