BIO Šľahačková roláda s jahodami

BIO Jahody
106 BIO Šľahačková roláda s jahodami

Ingrediencie

80 g BIO hladkej múky

95 g práškového vanilkového cukru

4 BIO vajcia

Na dokončenie

200 g farmárskej smotany na šľahanie

200 g farmárskej kyslej smotany

1 lyžička vanilkového extraktu

2 lyžice práškového cukru

4 lyžice jahodovej BIO marmelády

125 g čerstvých farmárskych jahôd

Na podávanie

práškový cukor

domáca vyšľahaná šľahačka

Použitá múka

Postup

Zapnite rúru na predohrev, nastavte ju na 180 °C a začnite s prípravou nadýchaného piškótového cesta. Oddeľte bielky od žĺtkov, z bielkov vyšľahajte v odmastenej mise alebo robote tuhý sneh. Doň opatrne vmiešajte práškový cukor po lyžiciach a jednotlivo žĺtky. Nakoniec ručne stierkou zapracujte múku.

Plech vyložte papierom na pečenie a stierkou naň jednoliato naneste cesto, snažte sa dodržať pravidelný obdĺžnikový tvar. Pečte 10 minút.

Ešte teplú roládu preneste na navlhčenú čistú utierku a zaviňte prázdnu roládu, takto nechajte cesto celkom vychladnúť. Smotanu vyšľahajte s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a cukrom do hladkého krému.

Vychladenú roládu opatrne rozviňte a začnite plniť. Najprv ju potrite malinovou marmeládou, potom naneste krém a poukladajte naň striedavo jahody. Teraz opäť opatrne zaviňte a dajte ju aspoň na hodinu zatuhnúť do chladničky alebo chladnej špajze. Podávajte pocukrovanú, posypanú drvenými pistáciami s čerstvými bylinkami a jahodami.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.