80 g BIO hladkej múky
95 g práškového vanilkového cukru
4 BIO vajcia
Na dokončenie
200 g farmárskej smotany na šľahanie
200 g farmárskej kyslej smotany
1 lyžička vanilkového extraktu
2 lyžice práškového cukru
4 lyžice jahodovej BIO marmelády
125 g čerstvých farmárskych jahôd
Na podávanie
práškový cukor
domáca vyšľahaná šľahačka
Zapnite rúru na predohrev, nastavte ju na 180 °C a začnite s prípravou nadýchaného piškótového cesta. Oddeľte bielky od žĺtkov, z bielkov vyšľahajte v odmastenej mise alebo robote tuhý sneh. Doň opatrne vmiešajte práškový cukor po lyžiciach a jednotlivo žĺtky. Nakoniec ručne stierkou zapracujte múku.
Plech vyložte papierom na pečenie a stierkou naň jednoliato naneste cesto, snažte sa dodržať pravidelný obdĺžnikový tvar. Pečte 10 minút.
Ešte teplú roládu preneste na navlhčenú čistú utierku a zaviňte prázdnu roládu, takto nechajte cesto celkom vychladnúť. Smotanu vyšľahajte s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a cukrom do hladkého krému.
Vychladenú roládu opatrne rozviňte a začnite plniť. Najprv ju potrite malinovou marmeládou, potom naneste krém a poukladajte naň striedavo jahody. Teraz opäť opatrne zaviňte a dajte ju aspoň na hodinu zatuhnúť do chladničky alebo chladnej špajze. Podávajte pocukrovanú, posypanú drvenými pistáciami s čerstvými bylinkami a jahodami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.