500 g pokrájaných sliviek
1 lyžica bio univerzálnej múky
1 pohárik cherry, amaretta alebo kvalitného rumu
Na mrvenicu
3 lyžice vločiek
3 lyžice mandľovej múky
3 lyžice celozrnnej špaldovej múky
4 lyžice trstinového cukru
2 lyžice mäkkého masla
2 lyžice lieskovoorieškového krému s čokoládou
3 lyžice lieskových orieškov
Príprava dezertu je jednoduchá a môžete zapojiť aj deti. Nakrájajte slivky na mesiačiky. Zalejte ich likérom, posypte múkou a dôkladne premiešajte.
Rozohrejte rúru na 180 – 200 stupňov.
Všetky ingrediencie na mrvenicu dajte do hlbšej misy, premiešajte a utvorte mrvenicu. Potom ju rovnomerne naneste na ovocie a všetko zľahka pritlačte ku dnu. Ďalšiu vrstvu mrvenice nechajte už voľne, aby sa prepiekla dochrumkava.
Pečte 25 – 30 minút. Záleží na tom, aké pevné slivky sú. Dobrým ukazovateľom je, že začnú bublať. Podávajte najlepšie ešte horúce, s jogurtom alebo zmrzlinou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.