Bio slivkový crumble

BIO Slivky
118 Bio slivkový crumble

Ingrediencie

500 g pokrájaných sliviek

1 lyžica bio univerzálnej múky

1 pohárik cherry, amaretta alebo kvalitného rumu

Na mrvenicu

3 lyžice vločiek

3 lyžice mandľovej múky

3 lyžice celozrnnej špaldovej múky

4 lyžice trstinového cukru

2 lyžice mäkkého masla

2 lyžice lieskovoorieškového krému s čokoládou

3 lyžice lieskových orieškov

Použitá múka

Postup

Príprava dezertu je jednoduchá a môžete zapojiť aj deti. Nakrájajte slivky na mesiačiky. Zalejte ich likérom, posypte múkou a dôkladne premiešajte.

Rozohrejte rúru na 180 – 200 stupňov.

Všetky ingrediencie na mrvenicu dajte do hlbšej misy, premiešajte a utvorte mrvenicu. Potom ju rovnomerne naneste na ovocie a všetko zľahka pritlačte ku dnu. Ďalšiu vrstvu mrvenice nechajte už voľne, aby sa prepiekla dochrumkava.

Pečte 25 – 30 minút. Záleží na tom, aké pevné slivky sú. Dobrým ukazovateľom je, že začnú bublať. Podávajte najlepšie ešte horúce, s jogurtom alebo zmrzlinou.

 

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.