Na 12 kúskov:
200 g tekvicového pyré
250 g bio hladkej múky
180 g cukru krupice
30 g zmesi korenia pumpkin spice alebo perníkového korenia
100 ml plnotučného mlieka
100 ml repkového oleja
2 vajcia
1 lyžička prášku do pečiva
Príprava: 10 minút
Pečenie: 20 – 25 minút
V mise zmiešajte všetky suché suroviny okrem cukru.
Do robota dajte vajcia a cukor a vyšľahajte. Potom postupne pridávajte ďalšie tekuté zložky ako pyré, olej a mlieko, takisto prisypávajte suchú zmes, kým nebudete mať hladké cesto.
Predhrejte rúru na 160 až 180 °C podľa toho, ako vám pečie rúra, a pomaly pečte do zozlatnutia (20 – 25 minút). Kontrolujte špajľou.
Vďaka pyré sú muffiny vláčne, ale môžu sa rýchlejšie kaziť pri izbovej teplote. Je vhodné uchovávať ich v chlade.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.