4 bio alebo domáce vajcia
350 g bio hladkej múky
170 g rozpusteného bio alebo farmárskeho masla
275 g bio cukru
10 PL bio alebo farmárskeho plnotučného mlieka
1 vrecúško prášku do pečiva
na vymastenie formy maslo a hrubá múka alebo krupica
Rúru predhrejte na 160 °C.
Zo všetkých ingrediencií vypracujte cesto.
Hladké spracované cesto stiahnite stierkou do starostlivo vymazanej a vysypanej formy. To naozaj nepodceňte, nech sa dá baranček dobre vyklopiť.
Pečte vo vyhriatej rúre 45 minút, potom odklopte vrch, skontrolujte špajľou a podľa potreby dopekajte.
Po vychladnutí vyberte z formy, servírujte na tácke a pocukrujte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.