Biskupský chlebíček

Vianoce
114 Biskupský chlebíček

Ingrediencie

4 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť)

kôra z jedného biocitróna

50 g kandizovanej pomarančovej kôry

150 g hladkej tortovej múky

50 g mäkkého masla

100 g krupicového cukru

30 g sekaných mandlí

niekoľko kvapiek vanilkovej esencie

štipka soli

 

Na dokončenie:

čokoládová poleva

Použitá múka

Biskupský chlebíček je jedným z tradičných dezertov, ktoré sú obzvlášť obľúbené počas Vianoc a Veľkej noci. Upečte si tento lahodný chlebíček, ktorého tajomstvo tkvie v kombinácii jemného sladkého cesta a bohatej plnky pozostávajúcej zo sušeného a kandizovaného ovocia. Podľa nášho osvedčeného receptu zvládnete prípravu hravo a s úsmevom na tvári.

Postup

Bielky vyšľahajte so štipkou soli na tuhý sneh a dajte nabok. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a citrónovou kôrou, pridajte pár kvapiek vanilkovej esencie. Postupne pridajte aj maslo a múku. Nakoniec stierkou zapracujte bielky, kandizované ovocie a mandle.

Stiahnite do vymastenej formy na chlebíček. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C asi 40 minút. Chlebíček po upečení nechajte úplne vychladnúť a potom opatrne vyberte z formy. Zdobte čokoládovou polevou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.