4 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť)
kôra z jedného biocitróna
50 g kandizovanej pomarančovej kôry
150 g hladkej tortovej múky
50 g mäkkého masla
100 g krupicového cukru
30 g sekaných mandlí
niekoľko kvapiek vanilkovej esencie
štipka soli
Na dokončenie:
čokoládová poleva
Biskupský chlebíček je jedným z tradičných dezertov, ktoré sú obzvlášť obľúbené počas Vianoc a Veľkej noci. Upečte si tento lahodný chlebíček, ktorého tajomstvo tkvie v kombinácii jemného sladkého cesta a bohatej plnky pozostávajúcej zo sušeného a kandizovaného ovocia. Podľa nášho osvedčeného receptu zvládnete prípravu hravo a s úsmevom na tvári.
Bielky vyšľahajte so štipkou soli na tuhý sneh a dajte nabok. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a citrónovou kôrou, pridajte pár kvapiek vanilkovej esencie. Postupne pridajte aj maslo a múku. Nakoniec stierkou zapracujte bielky, kandizované ovocie a mandle.
Stiahnite do vymastenej formy na chlebíček. Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C asi 40 minút. Chlebíček po upečení nechajte úplne vychladnúť a potom opatrne vyberte z formy. Zdobte čokoládovou polevou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.