Božie milosti

Veľká noc

Ingrediencie na cesto

300 g hladkej múky

1 lyžička prášku do pečiva

2 menšie žľtky

1 lyžica cukru

40 g mäkkého masla

4 lyžice mlieka

1 lyžica rumu

Na dokončenie

práškový cukor na obalenie

Postup

Zo všetkých prísad vytvorte rukami hladké cesto a dôkladne ho prepracujte, musí byť kompaktné a jednotlivé suroviny nerozoznateľné. Cesto vo vrecúšku uložte na hodinu do chladničky.

Potom cesto rozvaľkajte na podložke a vykrajujte, ako ste zvyknutí, na štvorčeky alebo obdĺžniky. Uprostred každého z nich ešte urobte niekoľko zárezov (okraje zostanú celé).

Na panvici alebo v liatinovom kastróle rozpáľte vyššiu vrstvu tuku a jednotlivé božie milosti smažte po oboch stranách. Hotové sú, keď sa trochu nafúknu a jemne zružovejú. Radšej ich prepečte menej než viac – nemajú byť chrumkavé, ale vláčne, aby dobre nasali cukor.

Hotové nechajte odkvapkať na obrúsku a potom obaľujte v práškovom cukre. Podávajte ku káve a čaju.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.