300 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
2 menšie žľtky
1 lyžica cukru
40 g mäkkého masla
4 lyžice mlieka
1 lyžica rumu
práškový cukor na obalenie
Zo všetkých prísad vytvorte rukami hladké cesto a dôkladne ho prepracujte, musí byť kompaktné a jednotlivé suroviny nerozoznateľné. Cesto vo vrecúšku uložte na hodinu do chladničky.
Potom cesto rozvaľkajte na podložke a vykrajujte, ako ste zvyknutí, na štvorčeky alebo obdĺžniky. Uprostred každého z nich ešte urobte niekoľko zárezov (okraje zostanú celé).
Na panvici alebo v liatinovom kastróle rozpáľte vyššiu vrstvu tuku a jednotlivé božie milosti smažte po oboch stranách. Hotové sú, keď sa trochu nafúknu a jemne zružovejú. Radšej ich prepečte menej než viac – nemajú byť chrumkavé, ale vláčne, aby dobre nasali cukor.
Hotové nechajte odkvapkať na obrúsku a potom obaľujte v práškovom cukre. Podávajte ku káve a čaju.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.