3 vajcia
250 g masla
350 g horkej čokolády
250 g cukru
85 g hladkej/univerzálnej/špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva
400 g čokoládovo-orieškovej nátierky (Nutella, nátierka dmBio a pod.)
Najprv si pripravte náplň. Do formy, v ktorej budete piecť, si pripravte vrstvu papiera na pečenie a celú plochu vytrite krémom vo vrstve asi 0,7 cm. Takto pripravené dajte do mrazničky a nechajte v ňom aspoň hodinu.
Čokoládu s maslom veľmi pomaly rozpusťte v rajnici alebo ešte lepšie vo vodnom kúpeli. Vajcia vyšľahajte do peny a postupne zašľahávajte cukor.
Vaječnú penu opatrne vmiešavajte do rozpustenej čokolády. Nakoniec zapracujte múku s práškom do pečiva.
Teraz si z formy vyberte zmrazený krém a opäť ju vyložte papierom na pečenie. Nalejte do nej polovicu cesta, naň položte mrazený krém a zalejte druhou polovicou.
Pečte pri 160 °C zhruba 30 – 35 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.