400 g strúhaných zemiakov
175 g polohrubej múky
1 vajce
soľ
Na dokončenie:
1 téglik kyslej smotany
1 vanička bryndze
150 g slaniny alebo schwarzwaldskej šunky
Vo veľkom hrnci dajte variť dostatočné množstvo vody a osoľte ju. Nastrúhajte najemno zemiaky, ale nežmýkajte ich (ako napríklad pri zemiakových plackách). Pridajte múku a vajce a osoľte. Nechajte 5 minút odstáť a potom podľa konzistencie dolaďte. Potrebujete redšiu zmes, aby sa ľahko dávkovala cez sito (na halušky s veľkými okami) do hrnca.
Postupne halušky uvarte – keď vyplávajú nahor, sú hotové. Vyberajte ich sitom, nechajte z nich stiecť vodu a preložte do misy si, do ktorej si vopred pripravte zmes smotany a bryndze. Keď uvaríte všetky, opatrne ich premiešajte a nechajte pár minút pod pokrievkou, aby sa dostatočne prepojili chute.
Servírujte s opraženou šunkou alebo slaninou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.