Bryndzové halušky

Bryndza Halušky
120 Bryndzové halušky

Ingrediencie

400 g strúhaných zemiakov

175 g polohrubej múky

1 vajce

soľ

Na dokončenie:

1 téglik kyslej smotany

1 vanička bryndze

150 g slaniny alebo schwarzwaldskej šunky

Použitá múka

Postup

Vo veľkom hrnci dajte variť dostatočné množstvo vody a osoľte ju. Nastrúhajte najemno zemiaky, ale nežmýkajte ich (ako napríklad pri zemiakových plackách). Pridajte múku a vajce a osoľte. Nechajte 5 minút odstáť a potom podľa konzistencie dolaďte. Potrebujete redšiu zmes, aby sa ľahko dávkovala cez sito (na halušky s veľkými okami) do hrnca.

Postupne halušky uvarte – keď vyplávajú nahor, sú hotové. Vyberajte ich sitom, nechajte z nich stiecť vodu a preložte do misy si, do ktorej si vopred pripravte zmes smotany a bryndze. Keď uvaríte všetky, opatrne ich premiešajte a nechajte pár minút pod pokrievkou, aby sa dostatočne prepojili chute.

Servírujte s opraženou šunkou alebo slaninou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.