Cake pops

Arašidové maslo Čokoláda
125 Cake pops

Ingrediencie

Na základ:

3 vajcia

45 g trstinového cukru

30 g polohrubej múky

20 g kakaa

štipka soli

 

Na zmes:

50 g arašidového masla

1 polievková lyžica masla

1 – 2 polievkové lyžice domácej marmelády

 

Na zdobenie:

200 g bielej čokolády alebo farebnej cukrovej polevy

potravinárska farba podľa vlastnej voľby

špajle na lízanky a zdobenie

Použitá múka

Máme pre vás recept na výnimočný dezert, ktorý je nielen chutný, ale aj úžasne vyzerá – Cake pops! Tieto guľôčky s čokoládovou polevou na špajdliach sú obľúbenou sladkosťou na každej oslave. Poďte sa s nami naučiť, ako ich jednoducho pripraviť a ozdobiť.

Postup

Vajcia si vyšľahajte s cukrom na svetlú hustú penu. Kakao spolu s múkou premiešajte a stierkou zapracujte do cesta. Piškótu pečte v menšej forme pri 170 stupňoch Celzia 15 – 20 minút.

Po upečení nechajte celkom vychladnúť. Korpus nadrobte do misy, pridajte rozpustené maslo, arašidové maslo a marmeládu.

Tvarujte guľky s gramážou cca 20 g a nasaďte ich na špajle. My sme použili drievka na nanuky, použiť možno aj paličky. Guľky na špajliach dajte chladiť do chladničky, aby stuhli.

Vychladené guľky namáčajte do čokoládovej polevy. Hotové guľky opäť dajte vychladiť.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.