Na základ:
3 vajcia
45 g trstinového cukru
30 g polohrubej múky
20 g kakaa
štipka soli
Na zmes:
50 g arašidového masla
1 polievková lyžica masla
1 – 2 polievkové lyžice domácej marmelády
Na zdobenie:
200 g bielej čokolády alebo farebnej cukrovej polevy
potravinárska farba podľa vlastnej voľby
špajle na lízanky a zdobenie
Máme pre vás recept na výnimočný dezert, ktorý je nielen chutný, ale aj úžasne vyzerá – Cake pops! Tieto guľôčky s čokoládovou polevou na špajdliach sú obľúbenou sladkosťou na každej oslave. Poďte sa s nami naučiť, ako ich jednoducho pripraviť a ozdobiť.
Vajcia si vyšľahajte s cukrom na svetlú hustú penu. Kakao spolu s múkou premiešajte a stierkou zapracujte do cesta. Piškótu pečte v menšej forme pri 170 stupňoch Celzia 15 – 20 minút.
Po upečení nechajte celkom vychladnúť. Korpus nadrobte do misy, pridajte rozpustené maslo, arašidové maslo a marmeládu.
Tvarujte guľky s gramážou cca 20 g a nasaďte ich na špajle. My sme použili drievka na nanuky, použiť možno aj paličky. Guľky na špajliach dajte chladiť do chladničky, aby stuhli.
Vychladené guľky namáčajte do čokoládovej polevy. Hotové guľky opäť dajte vychladiť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.