Celestínske rezance s bylinkami

101 Celestínske rezance s bylinkami

Ingrediencie

na 1 palacinku

  • 2 PL hladkej múky
  • 2 PL slnečnicového oleja vhodného na smaženie
  • 2 vajcia veľ. L
  • 2 PL hladkolistej petržlenovej vňať
  • 1 štipka soli alebo soľného kvetu
  • čerstvo mleté korenie

Postup

Nasekajte listy petržlenovej vňate najemno. V hlbšej miske vyšľahajte vajcia s múkou, soľou a trochou čerstvo mletého korenia. Do zmesi na túto palacinku nepatrí mlieko. Zmes vyzerá trochu inak, nie je taká tekutá, ale to je správne.

Rozpáľte panvicu a rozohrejte olej, nesmie však dymiť, aby sa neprepaľoval. Do panvice vlejte celú zmes. Chvíľu traste panvičkou, aby sa palacinka prepekala podobne ako omeleta a bola nadýchaná.

Opečte do mierne zlatistej farby z oboch strán. Vychladené placky zarolujte a krájajte na tenké rezančeky. Podávajte v horúcom vývare.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku