na 1 palacinku
Nasekajte listy petržlenovej vňate najemno. V hlbšej miske vyšľahajte vajcia s múkou, soľou a trochou čerstvo mletého korenia. Do zmesi na túto palacinku nepatrí mlieko. Zmes vyzerá trochu inak, nie je taká tekutá, ale to je správne.
Rozpáľte panvicu a rozohrejte olej, nesmie však dymiť, aby sa neprepaľoval. Do panvice vlejte celú zmes. Chvíľu traste panvičkou, aby sa palacinka prepekala podobne ako omeleta a bola nadýchaná.
Opečte do mierne zlatistej farby z oboch strán. Vychladené placky zarolujte a krájajte na tenké rezančeky. Podávajte v horúcom vývare.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.