Múku nasypte do misy spolu so soľou, pridajte vodu, cukor, olej a rozdrobené droždie.
Vypracujte hladké cesto a to nechajte prikryté kysnúť na teplom mieste asi 1,5 hodiny.
Vykysnuté cesto rozdeľte na 2 alebo 3 diely a z každého vyvaľkajte tenkú placku.
Tú preneste na plech vyložený papierom na pečenie, potrite paradajkovou omáčkou (kraje nechajte suché) a ozdobte tým, čo máte radi.
Pečte na 220 °C asi 10 min., alebo kým nebudú okraje zlatisté.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.