(na 1 plech krekrov/asi 4 porcie)
Na cesto:
Na dokončenie:
Cesto aj tyčinky samotné sú rýchle na prípravu. Preto najprv začnite predhrievať rúru na 180 – 200 °C.
Do stredne veľkej misy nastrúhajte všetok syr. Nasypte naň múku a nastrúhajte maslo, zľahka osoľte – pre niekoho ani netreba, čedar je prirodzene slaný dosť, najlepšie budete vedieť po prvej várke. Pretože tá určite nebude posledná.
Všetky suroviny poriadne premiešajte. Najlepšie rukou a stierkou. Nepoužívajte metlu, všetko by vám zostalo v nej. Zo vzniknutého cesta vyvaľkajte placku približne v tvare obdĺžnika. Pokiaľ sa cesto veľmi lepí a maslo je zmäknuté, môžete ho nechať hodinu odpočinúť v chladničke.
Výška cesta po vyvaľkaní bude asi 5 mm. Každú tyčinku potrite rozšľahaným žĺtkom. Posypte podľa seba hrubozrnnou soľou, makom, sezamom alebo inými semienkami. Pečte okolo 12 minút do chrumkava. Sledujte tyčinky, aby sa nepripaľovali. V prípade potreby v polovice pečenia otočte plech.
Po upečení ich nechajte vychladnúť na mriežke. Podávajte s ľahkým dipom – skvele chutia so zmesou kyslej smotany, cesnaku a byliniek. Hodia sa aj k paštétam, syrovej pikantnej nátierke alebo paradajkovej salse.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.