Všetky ingrediencie na noky zmiešajte v miske a vypracujte z nich mierne tuhé, ale stále lepivé cesto.
Dosku poprášte múkou a dajte na ňu 1/3 cesta. Z toho vyvaľkajte valček a nožom odkrajujte jednotlivé noky.
Postupne rovnakým spôsobom spracujte celé cesto.
Do hrnca dajte variť dostatok vody, a až bude vrieť, pridajte 1/3 nokov.
Až vyplávajú na povrch, sú hotové a môžete ich vybrať. Varenie trvá zhruba 2 – 3 minúty, ale záleží na veľkosti nokov.
Rovnako pokračujte aj s ďalšími nokami.
Kým budú hotové noky, pripravte omáčku rozmixovaním jahôd so smotanou, cukrom a mätou. Omáčku môžete použiť za studena, čo je v lete naozaj osviežujúce, alebo ju môžete prevariť.
Do hlbokého taniera dajte omáčku, do nej vložte noky a všetko ozdobte čerstvou mätou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.