Na 4 porcie:
Uvarte zemiaky v šupke a potom ich celkom vychladené olúpte.
Následne ich prelisujte alebo nastrúhajte, pridajte polohrubú múku, vajce a štipku soli.
Rukami alebo vareškou vypracujte cesto, ktoré sa nelepí. Nechajte ho pár minút odstáť a potom na pomúčenej doske postupne vytvarujte halušky, napríklad podlhovasté šišky, malé kocky alebo guľky. Ukladajte ich na pomúčenú tácku. Aby ste mali všetky rovnaké, môžete si vážiť cesto po 40 g, kým ich vyvaľkáte. Dohromady tak z cesta vytvoríte 20 kúskov – na každú porciu 5.
Halušky vhoďte (najlepšie všetky naraz, ak vám to hrniec dovolí) do vriacej osolenej vody a varte ich, kým nevyplávajú. Nakoniec ich na tanieri môžete zaliať omáčkou alebo ako my orestovať na panvici a premiešať so zmesou à la Provence.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.