Jablká zbavte jadrovníkov, olúpte ich a nakrájajte na plátky.
Zmiešajte obe múky, cukor, vanilkový cukor a kypriaci prášok.
Vyšľahajte vajcia s mliekom a potom vmiešajte do suchej zmesi.
Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy na koláč s priemerom cca 30 cm.
Pripravte mrvenicu tak, že do misy nasypete múku, pridáte maslo, škoricu a cukor. Končekmi prstov všetko mrvte dohromady, kým nevznikne mrvenica.
Na celý povrch cesta poukladajte plátky jabĺk a posypte mrvenicou.
Pečte na 180 °C asi 40 minút alebo dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.