Celozrnný perník

Lekvár
317 Celozrnný perník

Ingrediencie:

  • 250 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 150 g ražnej celozrnnej múky
  • 1 kypriaci prášok do perníka
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1 lyžica holandského kakaa
  • 200 g cukru krupice
  • 500 ml mlieka
  • 160 g slivkového lekváru + ďalší lekvár na potretie
  • 2 vajcia
  • 50 g masla
  • strúhaný kokos

Postup:

Zmiešajte obe múky, kypriaci prášok, perníkové korenie, kakao a cukor.

V inej nádobe vyšľahajte vajcia s lekvárom, primiešajte rozpustené maslo a nakoniec aj mlieko.

Obe časti spojte do hladkého cesta a to nalejte na plech vyložený papierom na pečenie (alebo do pekáča s rozmermi asi 30 × 20 cm, pokiaľ si prajete mať perník vyšší).

Pečte na 180 °C, kým nebude perník hotový – čas pečenia sa odvíja podľa veľkosti plechu alebo pekáča. Hotový perník spoznáte tak, že sa nelepí na špajľu.

Po vychladnutí perník potrite lekvárom a posypte strúhaným kokosom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku