210 g celozrnnej pšeničnej múky
1 vrecúško (12 g) prášku do pečiva
(môžete nahradiť 1 polievkovou lyžicou vínneho kameňa)
70 g mletého maku
50 g práškového alebo trstinového cukru
1 vajce
1 lyžička vanilkového extraktu
1 lyžička mletej škorice
250 ml plnotučného mlieka
mrazené slivky (polovice asi z 5 sliviek)
Všetky sypké ingrediencie na cesto premiešajte v hlbokej mise, pridajte aj vanilkový extrakt a škoricu. Potom pomaly pridávajte mlieko. Množstvo mlieka sa môže trochu líšiť podľa maku. Výslednou konzistenciou by mala byť hustá, ale tekutá zmes.
Cesto vylejte do formy na chlieb. Tú predtým vyložte papierom na pečenie. Najlepšie urobíte, keď ho predtým v ruke pokrčíte. Lepšie s ním potom vyložíte celú plochu chlebovej formy. Nalejte dovnútra polovicu cesta a rovnomerne poukladajte päť polovíc sliviek na cesto. Dolejte zvyšok cesta a navrch opäť pridajte päť polovíc sliviek. Pečte vo vyhriatej rúre pri 160 °C. Pečte 35 – 40 minút a kontrolujte špajľou, či je chlebík upečený.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.