Celozrnný pšeničný makový chlebík so slivkami

Leto Mak Slivky
199 Celozrnný pšeničný makový chlebík so slivkami

Ingrediencie:

210 g celozrnnej pšeničnej múky

1 vrecúško (12 g) prášku do pečiva

(môžete nahradiť 1 polievkovou lyžicou vínneho kameňa)

70 g mletého maku

50 g práškového alebo trstinového cukru

1 vajce

1 lyžička vanilkového extraktu

1 lyžička mletej škorice

250 ml plnotučného mlieka

mrazené slivky (polovice asi z 5 sliviek)

Postup:

Všetky sypké ingrediencie na cesto premiešajte v hlbokej mise, pridajte aj vanilkový extrakt a škoricu. Potom pomaly pridávajte mlieko. Množstvo mlieka sa môže trochu líšiť podľa maku. Výslednou konzistenciou by mala byť hustá, ale tekutá zmes.

Cesto vylejte do formy na chlieb. Tú predtým vyložte papierom na pečenie. Najlepšie urobíte, keď ho predtým v ruke pokrčíte. Lepšie s ním potom vyložíte celú plochu chlebovej formy. Nalejte dovnútra polovicu cesta a rovnomerne poukladajte päť polovíc sliviek na cesto. Dolejte zvyšok cesta a navrch opäť pridajte päť polovíc sliviek. Pečte vo vyhriatej rúre pri 160 °C. Pečte 35 – 40 minút a kontrolujte špajľou, či je chlebík upečený.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku