Celozrnný pšeničný makový chlebík so slivkami

Leto Mak Slivky
497 Celozrnný pšeničný makový chlebík so slivkami

Ingrediencie:

210 g celozrnnej pšeničnej múky

1 vrecúško (12 g) prášku do pečiva

(môžete nahradiť 1 polievkovou lyžicou vínneho kameňa)

70 g mletého maku

50 g práškového alebo trstinového cukru

1 vajce

1 lyžička vanilkového extraktu

1 lyžička mletej škorice

250 ml plnotučného mlieka

mrazené slivky (polovice asi z 5 sliviek)

Použitá múka

Postup:

Všetky sypké ingrediencie na cesto premiešajte v hlbokej mise, pridajte aj vanilkový extrakt a škoricu. Potom pomaly pridávajte mlieko. Množstvo mlieka sa môže trochu líšiť podľa maku. Výslednou konzistenciou by mala byť hustá, ale tekutá zmes.

Cesto vylejte do formy na chlieb. Tú predtým vyložte papierom na pečenie. Najlepšie urobíte, keď ho predtým v ruke pokrčíte. Lepšie s ním potom vyložíte celú plochu chlebovej formy. Nalejte dovnútra polovicu cesta a rovnomerne poukladajte päť polovíc sliviek na cesto. Dolejte zvyšok cesta a navrch opäť pridajte päť polovíc sliviek. Pečte vo vyhriatej rúre pri 160 °C. Pečte 35 – 40 minút a kontrolujte špajľou, či je chlebík upečený.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.